“PITCHING” A BUSINESS IDEA – η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Μια πρωτόγνωρη, εντυπωσιακή, και πιλοτική-καινοφανής δράση που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ακόμη και συγκίνηση. Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Σάββατο 19.05.2018. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους Φοιτητές που παρουσίασαν με πάθος τις Ιδέες τους “Πράσινης Επιχειρηματικότητας”, που εκτέλεσαν τον ρόλο του “pitcher”, με σοβαρότητα και απέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας στην Ελλάδα, στο πρόσωπο των νέων, της Νέας Γενιάς υποψήφιων Επιχειρηματιών.
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και υποστηρικτές διδάσκοντες κ. Μαρία Χατζηαντωνίου και κ. Μάριο Μπαλή, και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος που εκτελεί δράσεις που διασυνδέουν τον επιχειρηματικό κόσμο, την τοπική αναπτυξιακή διαδικασία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, ΕΤΑΛ Α.Ε. το Δ.Σ και η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος, #clldleader, στο πνεύμα της “εμψύχωσης” που αποτελεί βασική αρχή του προγράμματος LEADER, και ασκώντας την πέρα από τα στενά όρια της γραφειοκρατίας, αθλοθέτησε συμβολικό χρηματικό βραβείο για τις 3 επικρατούσες ιδέες με 200 ευρώ για τις 3 πρώτες. Αξιολογήθηκαν 9 παρουσιάσεις από τις 15 ιδέες, υπό το πρίσμα της πρωτοτυπίας, της καινοτομίας, του εφικτού-ρεαλισμού αλλά και της φαντασίας, και ακόμη και της επιχειρηματικής βιωσιμότητας. Αξιολογήθηκε η εικόνα, η ομαδικότητα και ο τρόπος που πρέπει να γίνονται οι παρουσιάσεις κάτω από το πρίσμα του “elevator pitch” σε περιορισμένο χρόνο, απέναντι σε κριτές με συγκεκριμένα κοινά κριτήρια “αυστηρής” θα λέγαμε αξιολόγησης.
Το σύνολο των Φοιτητών παρουσίασαν εξαιρετικές ιδέες, καλά προετοιμασμένες, εμπνευσμένες από φίλο-περιβαλλοντική προσέγγιση, με έντονη την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με χρήση ακόμη και απομακρυσμένης επικοινωνίας, εντυπωσίασαν σε πολλά επίπεδα και όλες είχαν αντίληψη της πραγματικότητας και έντονη την καινοτομία, και έκαναν δύσκολη την δουλειά της κριτικής επιτροπής που αποτελούσαν οι: κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Αναστάσιος Μ. Περιμένης Γενικός Διευθυντής ΕΤΑΛ Α.Ε., κ. Αναστάσιος Μπαλής Επιχειρηματίας.
Τα αποτελέσματα φέρουν την παρακάτω σειρά:

1. Λίγγος Αλέξανδρος, Δημητρόπουλος Παναγιώτης, Κορκοντζίλα Αναστασία, Κρασσά Ειρήνη #AegeanQuality

2. Ρέντζος Στέφανος , Ζώτος Ευθύμης #ecocleaners

3. Ισοβαθμούν στην Τρίτη θέση, Αγαθοκλέους Στέφανος #AirCheck, & Τσιαντής Νικόλαος, Νιόκος Άγγελος #AGROLAB

και στη συνέχεια, Ανδρικόπουλος Παναγιώτης, Βαζαίου Νίκη #GreenLiving, Γιακουμάτου Ειρήνη, Χτενέλλη Ταξιαρχούλα-Τζωάννα #FACEBIKE, Αδαμοπούλου Ειρήνη, Κωστούλα Λύδια, Σπίνου Μαρία-Αδαμαντία, #EcoELMfilter, Στάμου Μαρία-Χριστίνα, Σταματίου Κωνσταντίνα #GreenFood, Σταμπολίδης Στράτος, Κωσταντάρας Απόστολος #LesvosAgriculturalSolutions

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής. Η ανάπτυξη και η δημόσια προφορική παρουσίαση των επιχειρηματικών ιδεών “elevator pitch” αποτελεί μια ευκαιρία για όσους/ες ενδιαφέρονται, να ενεργοποιηθούν και να διερευνήσουν το πεδίο της επιχειρηματικότητας μέσα από μια διαδικασία προσομοίωσης της πραγματικότητας.
Στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, με χρηματοδότηση από το ΕΓΤΑΑ-ΠΑΑ 2014-2020 και ΕΤΘΑ-ΕΠΑΛΘ 2014-2020, στοχεύοντας στο Κοινωνικό Κεφάλαιο της Λέσβου, στην “εμψύχωση” των νέων ανθρώπων να μείνουν στον τόπο και να παράξουν σε αυτόν, η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, Η ΕΤΑΛ Α.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους φοιτητές και ευχόμαστε να δούμε ιδέες σαν και αυτές να γίνονται πράξη και να χρηματοδοτούνται.
Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή των διδασκόντων θα συνεχισθεί, θα έχει την αρωγή του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. #etalsa και άλλων Φορέων του τόπου μας.#leaderclld
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!
Για την ΕΤΑΛ Α.Ε.
Αναστάσιος Μ. Περιμένης
Γενικός Διευθυντής

Η εικόνα ίσως περιέχει: 21 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, οθόνη και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, οθόνη και εσωτερικός χώρος
+22
Share
Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση